Christiaan de Jong

Christiaan de Jong: componist, fluitist, gitarist, improvisator

Christiaan de Jong is componist, fluitist en gitarist met een sterke interculturele en interdisciplinaire inslag en grote interesse voor de relatie muziek – natuur – literatuur´- beeldende kunst. Zijn belangrijkste werken zijn de suite “Ferias” , gebaseerd op gedichten van Federico García Lorca voor ensemble en sopraan, “Damas y Caballeros” voor gemengd ensemble, gebaseerd op Don Quijote en Luys Milan, zijn suites voor solist met video animatie, gebaseerd op werk van de schilder Antoni Tapies en de architect Antoni Gaudí en de “Haikus Suite” voor ensemble en electronica.. Hij heeft gecomponeerd voor en samengewerkt met vooraanstaande solisten, ensembles en orkesten zoals Sudbury Guitar Trio, Ralph van Raat, Marcel Worms, Ananda Sukarlan, Harry Sparnaay, Banda Municipal de Barcelona, Grupo Circulo Ensemble Insomnio en Trío Arbos, Gert Verryijdt, Riet Kwintet Pentatiek, Grup XXI, Ensemble 88 en Orkest De Volharding. Andersom hebben vooraanstaande componisten voor De Jong en zijn ensembles gecomponeerd.

Hij speelde in vele internationale festivals en cicli zoals GREC Zomer Festival Barcelona, Time of Music in Finland, Festival de Música Contemporànea de Granada, Stichting Gaudeamus, Gelderse Muziek Zomer, ENSEMS Valencia, Centro de Arte Reina Sofía de Madrid (CDMC), Jornadas de Música Contemporánea de Segovia, Festival Remor in Girona, Paralelo Madrid – Otras Musicas, Festival Ancona 2000, U-ex(perimental) in Utrecht, A*DEvangarde Festival München, en uitgevoerd door anderen was zijn muziek te horen o.a. in Theater Romein Leewarden, LantarenVenster, Rotterdam, De Rode Hoed, Amsterdam, Musis Sacrum, Arnhem, Guitar Festival Rheurdt, Zomer Festival Verona, Festival de Música Contemporánea de Córdoba en Festival “Los tres dias de Holanda” in Rosario (Argentinie).

Sinds 2011 concentreert hij zich als uitvoerend musicus hoofdzakelijk op het spelen van de versterkte klassieke gitaar, solo en met zijn ensembles, waarbij de vele stijlen, die hij heeft gespeeld en heeft leren kennen als componist samenkomen in een zeer persoonlijk muzikaal universum.

 

Tel: 0294 410536
christiaandejongcomponist@gmail.com
https://www.facebook.com/christiaandejongcomposer