Vrijwilligers

Vrijwel alle evenementen draaien bijna volledig op de tomeloze energie en toewijding van vrijwilligers. Bevlogen vrijwilligers doen de dingen graag goed. Het is daarom belangrijk dat ze goed voorbereid aan de slag kunnen.

Het Platform helpt (nieuwe) initiatieven om het organiseren te vereenvoudigen. Ook onze vrienden van Stichting KEES ondersteunen vrijwilligers. Zij doen dit op onderstaande manieren.

KEES

KEES, dé culturele vrijwilligerscentrale is er voor zowel cultuurvrijwilligers als culturele organisaties die met vrijwilligers werken. KEES biedt ondersteuning op het gebied van training, werving, advies en coördinatie.

Trainingen

Voor vrijwilligers maakt KEES het vrijwilligerswerk nog leuker en leerzamer door o.a. bedankjes weg te geven en (gratis) trainingen te organiseren. De trainingen zijn lekker praktisch en worden gegeven door enthousiaste professionals uit het culturele werkveld. Onderwerpen zijn stagemanagement, horeca, gastvrijheid, conceptontwikkeling en EHBO. Bekijk hier het aanbod. KEES verzorgt ook trainingen op maat.

KEES-coach

En heb je als project-vrijwilliger behoefte aan hulp en pep-talk, vraag dan bij KEES een gratis KEES-coach aan. Dit is een professional uit het veld die zijn ervaring, netwerk, tips en tricks met je deelt om jouw fondsenwerving, marketingstrategie of bijvoorbeeld productie naar een hoger niveau te tillen. In een aantal sessies helpt hij je een vraagstuk te beantwoorden. Dit leidt dan bijvoorbeeld tot een verbeterde organisatiestructuur, een flyer, een veiligheidsplan, vrijwilligersbeleid, een (crowdfunding)actie of een subsidieaanvraag.

Vacaturebank

Ben je op zoek naar vrijwilligers of een leuke culturele vrijwilligersklus? Kijk dan eens naar de KEES-vacaturebank. Organisaties die 100% op vrijwilligers draaien, kunnen hier gratis hun oproep plaatsen. Overige organisaties betalen een klein prijsje. Hieronder is de vacaturebank overgenomen van de KEES-website. Momenteel breidt KEES uit van Utrecht naar landelijk bereik. Het aanbod van de vacaturebank groeit daardoor wekelijks.

VACATURES BIJ KEES