Infrastructuur

Stroomvoorziening

Zorg voor betrouwbare voorzieningen (buiten het directe bereik van publiek). Dat lijkt een open deur, maar het gebruik van stroom bij evenementen is vaak erg groot en toeleveranciers als horeca e.d. vergissen zich nog wel eens in wat er zoal nodig is. Bij grote evenementen is er zelfs een krachtstroomaansluiting nodig. Zorg daarom voor voldoende capaciteit en denk ook aan een reserve bij storing afhankelijk van de situatie/locatie. Het is verstandig tijdens een evenement een specialist op het gebied van stroom(en) ter plaatse te hebben. N.B. gebruik geen materiaal dat voor binnen is bedoeld!!!

Meestal wordt er bij evenementen gebruik gemaakt van aggregaten op diesel. Verstandig is het om elektronisch gestabiliseerde en geluidsarme aggregaten te gebruiken. Vergeet niet dat ze niet altijd even stil zijn, wat hinderlijk kan zijn!

Bekabeling

Bij stroomvoorzieningen op evenementen is het belangrijk om te kijken naar het soort bekabeling en hoe de bekabeling gesitueerd is zodat het publiek er niet over struikelt of dat zwaar materieel over deze bekabeling moet rijden. De aarding van podia en tenten wordt nog wel eens vergeten, wat nare gevolgen kan hebben. Denk daarbij aan een blikseminslag.

Onweer

Blikseminslag is altijd risicovol!

Tips bij te verwachten onweer

    • Monitor het weer lokaal
    • Informeer de medewerkers
    • Mensen van podia halen en van metalen steigers e.d.
    • Zoek bij onweer naar een veilige plek en vermijd het aanraken van ijzer en het staan in plassen water.
    • Zorg voor betrouwbaar communicatiemateriaal indien er door het onweer een problemen ontstaan.