Informatie voor gemeenten

Volgens de laatste gegevens van ATR (Adviesgroep Toetsing Regeldruk) worden er jaarlijks 4000 grote en 85000 kleinere evenementen in ons land georganiseerd. Denk aan een festival maar ook aan kis run, ringsteken, bloemencorso, dorpsfeest, etc. Ongeveer 85% daarvan wordt georganiseerd door vrijwilligers.

Evenementenhelpdesk.nl is een gratis service ter ondersteuning van organiserende vrijwilligers. Het is bedoeld om het organiseren eenvoudiger te maken en de veiligheid te bevorderen. Diverse gemeenten, waaronder bijvoorbeeld Maastricht, Apeldoorn, Beek en Ermelo zijn u reeds voorgegaan en hebben een doorverwijzing geplaatst. Belangrijk is wel te vermelden dat de evenementenhelpdesk kan afwijken van uw eigen evenementenbeleid. Zo verschilt bijvoorbeeld bij vrijwel iedere vergunning checkt het aantal personen per gemeente. De helpdesk geeft op een laagdrempelige manier bijzonder veel praktische informatie.

Voor gebruikers en gemeenten is het gebruik van de helpdesk geheel gratis. Wij pretenderen niet het antwoord op alle vragen te zijn. Ons platform blijft in ontwikkeling en wordt binnenkort uitgebreid met nog meer praktische tools, zoals bijvoorbeeld het intekenen van uw evenemententerrein. Ook bieden wij, indien gewenst, elke gemeente een gratis gemeentepagina om lokale informatie te delen.

Mocht u nog extra informatie willen, zijn wij natuurlijk altijd bereid het initiatief toe te lichten en wij staan uiteraard open voor uw suggesties en aanpassing waar nodig.

Met hartelijke groet, Hans Ligtermoet en Richard van de Poll

Ps. Wij kunnen eventueel ook evenementen gerelateerde workshops verzorgen.

Gratis helpdesk voor gemeenten

Wilt u als gemeente ook gratis uw organisatoren ondersteunen met praktische kennis en tools? U kunt onze banner kosteloos plaatsen op de pagina voor aanvraag evenementenvergunning.

Zie onder een voorbeeldbanner.

Een greep uit de gemeenten die naar ons verwijzen

Een greep uit de gemeenten die naar ons verwijzen