Henk Fransen

Henk Fransen is arts en deed 25 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve geneeswijzen. In 2015 lanceerde hij ‘De zoektocht naar genezing’. De video’s hierover zijn op youtube meer dan 180.000 keer bekeken. In 2016 werd hij door de National Business Succes Awards bekroond als beste bedrijf in de alternatieve gezondheidsbranche, met name om zijn visie en zijn inspanningen om een medicijnloos ziekenhuis in Nederland te creëren.

De afgelopen jaren gaf Henk lezingen op internationale congressen over gezondheid en ziektepreventie. Daarnaast tientallen lezingen en Masterclasses voor beroepsverenigingen. Hij is een verfrissend intermezzo tussen noodzakelijke powerpointpresentaties of statistieken en weet met zijn eenvoud mensen in hun hart te raken.

Onderwerpen waar Henk over spreekt:

  • Gezondheid in organisaties
  • Stresspreventie en –management
  • Versterk je afweer
  • De geneeskunde van de toekomst

Henk Fransen schreef ‘Handboek Kanker – hoe je reguliere en alternatieve behandelingen optimaal kunt combineren’, het boek ‘Versterk het genezend vermogen op 5 niveaus’ en ‘Bondgenoot – de autobiografie van een immuuncel’ waarin hij leken spelenderwijs leert over de afweerkracht van lichaam en geest. Henk Fransen werkte in het stervenstehuis van Moeder Teresa in India en reisde de hele wereld over om het dilemma ziekte en gezondheid beter te begrijpen.