Iris Hond

Een nieuwe weg in een uitzonderlijke carrière Pianiste Iris Hond besloot, na jaren van grote internationale klassieke concerten en CD -producties, een nieuwe weg in te slaan. De afgelopen drie jaar werkte ze met de legendarische componist/producer Patrick Leonard (Madonna/Elton John/Pink Floyd/Leonard Cohen) aan een album met haar eigen verhalende composities: ‘DearWorld’, dat in september 2016 is uitgebracht. De carrière van Iris Hond is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Nog voordat ze summa cum laude haar master-diploma behaalde, kreeg ze haar eerste platencontract aangeboden bij Decca.

Zij soleerde met grote orkesten en trad wereldwijd op als pianiste. Maar zij voelt zich ook thuis buiten de gebaande paden: Met haar ‘vliegende vleugel’, meen vleugel op wielen, bracht Iris, van Amsterdam tot aan New York, mensen op straat in vervoering met haar pianospel. Door deze manier van leven bracht Iris een groot deel van haar tijd op straat door en raakte ze bevriend met vele daklozen. Vriendschappen die tot op de dag van vandaag zijn blijven bestaan. Begaan met het leven van minderbedeelden, gaf Iris ook concerten in o.a. ziekenhuizen, psychiatrische inrichtingen en gevangenissen.

Andere bijzondere uitstapjes die zij maakte zijn bijvoorbeeld de opening van de Shows van Diana Ross in de Gelredome, een optreden met DJ Fedde Legrand in De Ziggo Dome en samenwerkingen met bijvoorbeeld Ali B. Iris is een graag geziene gast op televisie: ze was de huispianiste in het AVRO programma ‘De Tiende Van Tijl ’, zit regelmatig aan tafel bij DWDD en is talent coach bij het programma SUPERKIDS op RTL4. Met het opnemen en uitvoeren van haar eigen werk is zij een nieuwe, spannende weg ingeslagen.

Iris Hond als spreker/ inspirator op uw event

Iris een begenadigd spreker. Niet alleen kan zij beeldend vertellen over de stukken die zij speelt, maar als kind van deze tijd, inspireert zij uw gasten met thema’s als creativiteit, eigenheid en het inslaan van een nieuwe weg. Zij spreekt graag op uw event, al dan niet gelardeerd met passende muziek.