Buma/Stemra

Ruim 26.000 leden – componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers!

Buma/Stemra

Buma/Stemra regelt namens haar ruim 26.000 leden – componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers – de vergoeding voor het gebruik van muziek. Dat doet Buma/Stemra onder andere voor muziek op radio, tv, internet, in horeca, winkels, bedrijfsruimtes, maar ook op evenementen. Buma/Stemra keert de vergoeding vervolgens uit aan de makers van de liedjes.

Evenementen

Muziek draagt in belangrijke mate bij aan de sfeer en het succes van een evenement. Organisatoren van evenementen waar muziek te horen is, zijn verantwoordelijk voor het betalen van een vergoeding voor de muziek aan de liedjesschrijvers. Buma/Stemra is de vereniging die dat namens de liedjesschrijvers regelt. De vergoeding wordt aan Buma/Stemra betaald, die er vervolgens voor zorgt dat uitgekeerd wordt aan de makers van muziek.

Organiseert u een evenement waar ook muziek wordt gebruikt? Bijvoorbeeld omdat er een band optreedt of omdat een DJ muziek draait, dan kunt u hier de muzieklicentie met Buma/Stemra regelen. Voor vragen over muzieklicenties voor evenementen, kunt altijd contact opnemen met de afdeling Podia & Evenementen bij Buma/Stemra: 023 – 799 7999, e-mail: podia.evenementen@bumastemra.nl. We helpen u graag verder.