Sofie van den Enk

Met haar ruime ervaring op zowel live podia als voor de camera is KRO-presentatrice Sofie van den Enk (36) een echte vakvrouw te noemen. Al tijdens haar studies Amerikanistiek en Spaans aan de Rijksuniversiteit Groningen richt Sofie zich op de media en het theater. Samen met Anne Jan Toonstra wint ze in 2001 het prestigieuze Cameretten festival in Rotterdam. Ook al zegt ze het cabaret vaarwel na haar afstuderen, humor blijft een belangrijke drijfveer voor de presentatrice.

Het televisievak leert ze bij Max Westerman in New York en later bij RTV Utrecht, waar ze eerst als verslaggever voor het nieuws haar sporen verdient, en later ook presenteert. Ze wordt gescout als Jakhals voor DWDD en wint de Philip Bloemendalprijs voor jong presentatietalent in 2008. Inmiddels werkt Sofie al een paar jaar voor de KRO op zowel televisie als radio. Ze presenteerde onder andere Hints, XXL en De Rekenkamer; en op 3FM heeft ze elke zondagavond PS Radio. Daarnaast acteert ze voor tv, onder andere in VRijland, en presenteert ze regelmatig live events voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers. Van de Rabobank, tot de KvK in Amsterdam; allemaal roemen ze haar soepele toegankelijke stijl, die met humor en vaart iedereen bij presentaties betrekt zonder aan inhoud in te boeten. Sofie woont in Utrecht met haar man en heeft een zoon, Magnus.

Sofie van den Enk inhuren als dagvoorzitter of presentatrice?
Sofie van den Enk inhuren als dagvoorzitter of presentatrice? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Tel: 20-893 1323
maartje@talentkitchen.nl