The Roseland Quartet

The Roseland Quartet speelt semi-akoestische vintage jazz. Het repertoire bestaat uit bekende standards uit the American songbook en favorieten uit het repertoire van inspirator Django Reinhardt. Deze mix van swingende gypsy jazz, zwoele bossa’s en bluesy ballads uitgevoerd door een mooie blend van elektrische en akoestische instrumenten zorgt al snel voor een gezellige en gemoedelijke, vrolijke sfeer op elke gelegenheid. De naam ‘Roseland Quartet’ is ontleend aan het nummer ‘Rose Room’, een onder aficionados geliefde opname van Django uit 1937. De originele versie heeft een tekst die vertelt over een Rose Room in sunny Roseland.

Leden band:
Jessie Nokes
Jessie studeerde uitvoerend artiest aan het Art en Entertainment College in Amsterdam en heeft daardoor veel ervaring met allerlei soorten muziek. De liefde voor Jazz en Soul is altijd het grootst geweest en dit kun je horen. Ze heeft een uniek stemgeluid dat perfect aansluit bij jazz. Naast the Roseland Quartet is Jessie druk met andere bands en vult haar leven zich volop met muziek.

Ruben Heimans
Ruben studeerde klassiek contrabas aan het Utrechts Conservatorium en volgde later jazzbaslessen bij Harry Emmery, Tjitze Vogel en Hans Mantel. Hij speelde vervolgens in vele symfonieorkesten, strijkorkesten, bigbands en kleinere ensembles (jazz, tango, klezmer en pop). Naast de optredens met The Roseland Quartet en andere ensembles, geeft Ruben contrabasles en pianoles in Utrecht.

Pierre Jonker
Pierre studeerde aan het Conservatorium in Utrecht. Tijdens deze opleiding groeide zijn liefde voor jazz. Hierna volgde hij lessen bij Onno Kelk en Peter Bernstein. Zijn zachte gitaartoon en melodische lijnen mengen in dit ensemble mooi met het percussieve spel van de akoestische ritme-gitaar. Naast het Roseland Quartet speelt Pierre in jazzduo PierreRoos en jazzrock band Steely Fan.

Carlo Gentenaar
Carlo volgde gitaar lessen op de Edese muziekschool en later privé lessen bij Jaap Roggeveen. Hij speelde in vele pop, rock en blues bands tot in 2011 het roer om ging toen hij in Antwerpen een gypsy jazz gitaar kocht en zich begon te verdiepen in de speelstijl van Django Reinhardt en zijn volgelingen. Naast de optredens met The Roseland Quartet en andere ensembles geeft Carlo gitaarles in Ede.

 

Tel: 06 39 21 91 19